Despre dantela mea draga

11:02

          Pentru ca la targuri tattingul era mereu confundat cu crosetatul, iata o scurta descriere pentru el. Sper sa va trezesc interesul!         Tattingul/Frivolite este un tip de dantela inodata, realizata din bumbac sau fir sintetic cu o suveica asemanatoare cu cea de la razboiul de tesut. 
        Din punct de vedere istoric, a luat nastere in Franta. De aici vin si denumirile dale( frivolite). Dupa alte teorii, aceasta are origini germane sau italiene.
        Despre aceasta tehnica s-a scris chiar si o poezie( " The Royal Tatter"- sir Charles Sedley) ce o are in centru pe Regina Maria a II-a. De asemenea, in Romania exista o statuie in fata Castelului Peles ce o infatiseaza pe Regina Elisabeta lucrand aceasta dantela.
         Ca si executare, totul se bazeaza pe o multime de noduri simple sau duble realizate cu ajutorul unei suveici pe un fir de ata. Toate lucrarile sunt realizate din inele( ring) si lantisoare(chain) si au picouri decorative care dau frumusetea si delicatetea dantelei. Astfel, cu cat firul este mai subtire, cu atat senzatia de finete este mai pregnanta.


          Interesant, asa-i? 

          Toate aceste inele,lantisoare si picouri alcatuiesc un modul la care se lucreaza cateva ore poate chiar zile. La final devine un cercel, un semn de carte ori poate un colier.


          Stiti cand totul devine si mai greu?

          Cand aceasta tehnica este facuta cu mana stanga, iar toate informatiile le gasesti pentru dreptaci. 


           Sa le purtati cu drag! Sunt delicate si foarte muncite!

You Might Also Like

0 comentarii

Este posibil ca unele produse sa fie vandute si sa nu fie scoase din stocul de pe blog. Pentru o imagine reala a stocului de produse, va rog consultati magazinul Buburuza cu ghetute de pe Breslo.

Recent posts

Popular Posts